A nyulat vedd ki a pácléből. A babérlevelet és fokhagymát dobd ki, a páclét őrizd meg.
A hagymát és a fokhagymát aprítsd fel. A nyúl minden oldalát pirítsd meg egy nagyobb edényben közepes-magas lángon az olívaolajon, kb. 3-4 percig oldalanként. Vedd ki a húst, és tedd félre.
A hagymát alacsony-közepes lángon párold puhára az edényben megmaradt olajban 6-8 perc alatt. Az utolsó 1 percben add hozzá a fokhagymát.
Add hozzá a passzírozott és a sűrített paradicsomot, és forrald 2-3 percig.
Most add hozzá a megmaradt páclevet, a babérlevelet, sózd, borsozd, tedd bele a nyulat, öntsd rá a nyúl alatti levet, és öntsd fel annyi vízzel, hogy épphogy ellepje.
Forrald fel, majd takaréklángon, fedő alatt főzd 40 percig.
Közben pucold meg a krumplit és a répát. A répát vágd karikákra, a krumplit nagyobb kockákra (pl. negyedekre vagy felekre a közepes-kisebb krumplikat).
Add a krumplit és a répát a húshoz, figyelj rá hogy teljesen ellepje a szósz. Forrald fel, és ismét takarékon főzd fedő alatt 40 percig.
Vedd le a fedőt, és főzd további 30 percig, hogy kicsit besűrűsödjön. Ellenőrizd, hogy puha-e a krumpli és a hús. Akkor jó, ha lejön a csontról. Ha még nem jó, akkor fedő alatt főzd tovább. Nem kell keverni, mert akkor a zöldségek könnyen összetörnek.
Amikor minden puha, add hozzá a zöldborsót, és főzd még 5-10 percig, amíg az is megfő.
A máltai nyúl elkészült. Tálald melegen!